Аватар 2 излиза през 2014 г.


Джеймс Камерън обяви, че следващите две части на най-касовата продукция в историята на киното „Аватар“ ще бъдат по кината в края на 2014 и 2015.

Режисьорът на „Терминатор“ също така посочи, че и в двете продукции ще участват героите от първия филм. „Общо взето, ако си оцелял в първата част, ще присъстваш и във втория филм“, заяви пред американските медии Камерън. „Вече почитателите на „Аватар“ ще могат да се успокоят, че следващите две продължения идват. Те обаче ще трябва да почакат, за да се завърнат на планетата Пандора, още най-малко три години“, посочи още прочутият кинодеец.

Продукцията счупи всички касови рекорди, след като през изминалата година приходите й надхвърлиха 2 млрд. щатски долара. По този начин „Аватар“ задмина по приходи дори „Титаник“ (също режисиран от Камерън), инкасирал в периода 1997-98 г. 1,843 млрд. долара.

Само за 7 седмици лентата докара на продуцентите 1,45 млрд. долара от прожекции извън Северна Америка. Най-много приходи дойдоха от прожекциите във Франция (над 130 млн. долара), Китай (над 125 млн. долара), Австралия (над 85 млн. долара) и Бразилия (над 43 млн. долара).

Източник: vsekiden.com

Няма коментари: