Луда каменна къщурка с две …скали отпред

Не това не е къщата на Фред и Уйлма Флинстоун в праисторическия Бедрок, макар че идеално би си вписала там. Това е реално съществуваща каменна къщурка в планината Nas Montanhas de Fafe в Португалия.

Когато Фелисиано Андре Секуейра Гимараеш публикува снимките в интернет, тя изглежда толкова неестествено, че мнозина смятат първоначално това за някаква шега.

Оказва се обаче, че тази симпатична стара къща си е съвсем истинска.

Няма сведения кой и защо е изградил тази нестандартна постройка, нито колко време е отнело да се направи това. Знае се само,че е посторена през далечната 1974 година.

Макар да изглежда, че е построена изцяло от камък, всъщност това е една къща сгушена между два огромни скални блока. Въпреки, че изглежда примитивна тя е достатъчно годна за живеене, стига да нямате нищо против да сте заобиколени от студени камънаци. Както всяка къща, и тази е снабдена с най-необходимите мебели, дървени стълби с перила водят до спалнята на втория етаж. Има дори и нещо като басейн, издълбан в скалите.

Липсата на основните удобства на цивилизацията като кабелна телевизия и инетернет е очевидна, но явно автора на идеята за тази необикновена къщурка е търсел точно този ефект - колкото се може по-далече от цивилизацията.

А може и да е искал да се върне назад във времето, за да ни напомни, че праисторическите основатели на човешкия род са тръгнали от каменните пещери.

Каквато и да е била идеята снимките показват, че си заслужава да се види тази луда къщурка, която по-скоро прилича на филмов декор, отколкото на място за живеене.

Автор: Славелита Велчева
Източник: Snews.bg

Няма коментари: