Пет източника на удоволствие !

Запасите на нашия организъм не са безкрайни, затова след всяко натоварване, трябва да има и разтоварване. Особено когато говорим за стрес. Представяме ви пет източника на удоволствие, които имат обратно действие на психологическия стрес, на който почти всеки е подложен:

1. Секс.

sex5

Да сте подложен сте на стрес и да имате толкова работа, че нямате време за секс, не е оправдание, след като е доказано, че любовните ласки карат организма ви да произвежда ендорфин, който да потисне ефекта на стреса поне за едно-две денонощия.

2. Хоби.

guerilla

Дали ще си направите градина, ще се упражнявате в кухнята, ще сте домашен майстор или ще се учите да плетете, няма значение. Важното е, че хобито носи положително емоционално натоварване, с което сваляте работния стрес.

3. Спорт.

Sport__002265_1

Когато спортувате всъщност освобождавате повече енергия, отколкото изразходвате- затова и колкото да сте уморени, след тренировка е нормално да усещате лекота в тялото и яснота на мисълта. А и фитнесите са вселена в миниатюра, на която да забравите личните си проблеми и да срещнете нови хора.

4. Срещи с приятели

3

Според британски психолози редовното общуване с приятели е в основата на щастието. Те дори въвели такъв метод на лечение на хора с тежка депресия, който се оказал успешен в 72% от случаите.

5. Нещо вкусно.

rest1

Дали бонбон, шоколад или парче торта, дори и малко богата на въглехидрати храна повдига духа и възстановяване на енергията./utre.bg

Няма коментари: