Миро и Евровизия


На 7 февруари от 20:45 ч. БНТ ще излъчи концерт на Миро, който спечели правото да представи България в конкурса за песен на Евровизия. Шоуто ще се излъчва на живо от зала 2 на НДК. Миро ще представи за пръв път пред българската публика петте песни, които БНТ продуцира. Една от тях ще се превърне в нашата - българска песен на Евровизия.


Той е готов. Знае, че няма да е лесно. Знае, че е поел голямата отговорност да докаже кои сме и да не посрами нито себе си, нито страната ни. Знае също, че от екрана на БНТ ще го гледат всички и ще се надяват на него.


Миро:
– Това, което ни е нужно като нация са победи, това, от което се нуждаем е победа, а тази победа можем сами да си я дадем, заради това аз съвсем безкористно се съгласих да представя страната си в Осло и ще се повторя – трябва да изберем най-добрата песен.


В неделя Миро ще представи 5 нови песни, които засега са тайна. Целта е да ги чуем и да изберем една – точната. Тази, която ще зарази света и ще донесе на България безрой гласове.


Миро:
– Очаквам диаспората, нашите приятели, които по една или друга причина живеят извън странта ни, но те са българи, да влезем в един отбор заедно, да отидем в Осло и да покажем, че българина не само че може, българина е и единен.


Единни ли сме ще покажем през месец май, когато ще се проведе Евровизия. А в неделя, когато ще бъде и концертът в НДК, в Осло пък ще се изтегли жребий под кой номер ще пее Миро. Той залага на фаталното число 13, което досега винаги му е носило късмет. Ние от новините ще му стискаме палци.


Репортер:
– Това място познато ли ти е?


Миро:
– Аз обичам това място, да направя ли нещо с това място – винаги съм искал да го направя, вече веднъж го направих за българската коледа – Добър вечер вие сте сте с новините на БНТ. Новината от май месец е, че България печели Евровизия.


Репортер:
–Доста избърза с новините?


Миро:
– Не, това беше в пожелателна форма, човек не трябва да ходи някъде просто, за да участва или за да направи добро впечатление.


Той очевидно има желание за победа, а вие слушайте концерта в неделя – започва в девет без петнадесет вечерта. Слушайте, защото на 28-ми февруари ще трябва да изберем с СМС само една от петте песни. И тя ще бъде нашата.

Автор: Деси Маркова

Няма коментари: