Кокаин издънил Таркан


Таркан - най-голямата попзвезда на Турция, е бил арестуван в четвъртък вечерта по време на мащабна антинаркотична операция. Според неофициална информация в имението му в Йомерли е било намерено солидно количество кокаин, което е дало и повод за задържането му.


Вестник "Акшан" информира, че отделът за борба с наркотиците е разследвал случая шест месеца, а преди време е започнал да следи Таркан и двама журналисти от списания. При акцията освен тях тримата са били задържани също бивш политик, собственик на фирма за бански костюми и още няколко души. В момента разпитите на задържаните продължават и те могат да доведат до още арести, обявиха турските власти.
Самият Таркан е бил изпратен в болница където са му направили медицински преглед, а после е бил върнат в полицейския участък.


Музикалната кариера на Таркан започна през 1992 г. Според тиражите на албумите си, които се продават в милиони копия, той е най-голямата балканска поп звезда през последното десетилетие. Таркан е и първият турски изпълнител, който проби на европейския музикален пазар.

37-годишният певец, чието пълно име е Таркан Теветоолу, е сред най-популярните звезди в България. В наскоро проведена анкета се оказа, че е в Топ 10 на любимите чуждестранни изпълнители. Той е на седма позиция и изпреварва Горан Брегович, Фреди Мъркюри и Еминем.


През юни 2006 г. Таркан изнесе грандиозен концерт на столичния стадион "Локомотив". Две години по-рано пък пристигна за първи път в България като рекламно лице на верига бензиностанции.

МИХАИЛ ЧИПИЛОВ/Монитор

Няма коментари: