Астроложка: Идват кардинални промени в различни сфери на живота..


„Трудно можем да прогнозираме идващата 2010-а, без да погледнем изтичащите 12 календарни месеца. Интересни планетни конфигурации белязаха 2009-а", коментира Муси Дачева. Най-далечната планета в слънчевата система - Плутон, от съзвездието Стрелец навлезе в Козирог. И ще остане в този знак до 2024 г.


Това е период на кардинални промени в различни сфери на живота, тъй като Плутон е планетата на трансформациите както в личен, така и в глобален план.Счита се, че първите градуси на планетите са най-силни за значението на знака. Затова за астролозите не е изненада, че изминалата година бе наситена със сериозни природни катаклизми, които, за жалост, ще продължат и през новата 2010 г. Според Муси Дачева това е неизбежно. Тя припомня, че квадратът между Плутон и Уран се е оформил през юли 2009-а, когато двете планети се приближават максимално до непълен квадрат от 85 градуса. Това в съчетание с пълното слънчево затъмнение на 22 юли 2009 даде засилена сеизмична активност в Южното полукълбо. Бяхме свидетели на серия земетръси в Индонезия, Китай, в Индийския океан, Японските острови и то с магнитут над 6 по скалата на Рихтер. Подобни неща се чакат и през лятото на следващата, когато Уран и Плутон отново ще са в квадрат и когато на 11 юли 2010 г. ще има пак пълно слънчево затъмнение. За щастие България няма да бъде сериозно засегната от това явление и дори да има земни трусове, те ще са слаби и неразрушителни.


Влиянието на Плутон през изминаващата година даде преднина на категоричния и дори авторитарен стил на управление в доста държави, счита астроложката. България усети това влияние през миналата зима при газовата криза, породена именно от такъв тип политически и икономически отношения между Русия и Украйна. Десните партии и консерваторите повсеместно бяха силни със своите лидери - като Обама, Меркел... Силната ръка в управлението се усети и в България. На политическата сцена излезе с категорична изборна победа Бойко Борисов.


Пловдивчанката Муси Дачева е дипломиран инженер. До 1990 г. не си е представяла, че може да се занимава с друго, освен със сериозната си професия. Заминава на работа в Куба и от там започват промените.

„Като че на острова нещо се отключи в мен. Уж бях същият човек, вършех обичайните си задачи, но имах нови усещания", разказва Дачева. Най- напред започнали странни вибрации, нещо като бръждене в ставите. По тялото й преминавали вълни от топлина, за които тя установила, че може да насочва.

„Ако някой край мен се оплачеше, че има главоболие или проблеми с кръвното, сякаш енергията ми тръгваше към него. След минути човекът вече се чувстваше добре", описва възможностите си Муси. Напрежението от всеки случай обаче тя запечатвала в себе си. Преживявала чуждата болка с дни и седмици. За да овладее подобни ситуации, записала да учи психология, но и постепенно се насочила към астрологията. В момента е един от малкото астропсихолози у нас. Автор е на три книги в областта на метафизичната материя, лектор и преподавател по астрология и нумерология. Консултант е в тази област на редица личности от бизнеса и културата. За читателите на в. „Акцент" Муси Дачева коментира изтичащата 2009 г. и дава свои прогнози за новата 2010-а.


Навлизането на Плутон в съзвездието Козирог вещае застой и рецесия. Така промените, които силният иначе като вибрации премиер и поддръжниците му желаят, няма да се случат толкова скоро. И това също ще проличи през новата година. На няколко пъти беше отлагано ратифицирането и на Лисабонския договор, което доказа поредното забавяне в процесите в глобален мащаб.


Комбинацията между Плутон, като планета, свързана с парите и банките, и знака на ограничението Козирог обясняват финансовата криза и труса в банковата, ипотечната и кредитната система през 2009-а. Страната ни не беше подмината от нея. Още един негативен астрологичен факт е повлиял на България през изтичащата година. Това е съвпадът на Юпитер и Сатурн. Той прави хората необяснимо доверчиви и активира измамите. Затова и тази година остава белязана с множеството данъчни, документни и телефонни измами у нас. Любопитен факт е, че същият съвпад се е наблюдавал през 1997 г., когато в България процъфтяваха финансовите пирамиди и десетки хора изгубиха спестяванията си в тях.

Няма коментари: