Обявиха 12-годишно момче за Нострадамус на 20-и век

Било е по времето, когато крал Джордж V е бил на трона, когато Морис Оксфорд пуска първата двуместна кола на пазара и когато онеправданите подпалили огньове в няколко частни имота. И сега да сме по-точни годината е 1913.
Момчето се казвало Едгар Кодлинг от Хилингтън, Норфолк. На Едгар било възложено да напише съчинение за училище. Малкият мистър Кодлинг и за миг не се поколебал и започнал да твори есето си на тема „Светът през 2000 година".

Една година преди Първата световна война момчето написало следните неща в съчинението си: „През 2000 година колелата ще се произвеждат за много малка сума пари. Ще се виждат самолети в небето и ще бъдат толкова разпространен начин на транспорт. Те ще бъдат използвани както за бизнес пътувания, така и за екскурзии. Вестниците ще се продават за много по-малко пари." Единственото, за което малкият предсказател не е познал, е за правата на жените да гласуват. За тях той казва „Може би жените ще получат право на глас, но по-вероятно е това да не стане".
Това съчинение е намерено от група доброволци, които са решили да възстановят няколко стари училища в областта. Така, докато разчиствали, попаднали на домашната на Едгар. Под нея с червено мастило било написано „Добре", не се знае това ли му е оценката, или това е изпълненото с ирония лично мнение на учителката му.

Какво се е случило с малкия Нострадамус - никой не знае. Единственото, което е останало от него, са предсказанията му под формата на детско съчинение.

Няма коментари: