Москва вече има музей на еротиката


Момичетата на Путин и на Медведев мерят прелестите си

Москва вече има музей на еротиката

Дори предизборната борба в Русия се върти около секса

ЕПА



Един от експонатите в музея на еротиката в Москва.
„При нас няма секс”, заяви гордо преди години шефката на Комитета на съветските жени. Днес обаче в Русия всичко се върти около секса - дори в предизборната борба, а Москва отскоро си има истински шедьовър - музей на еротиката, предаде “дв”:

Казват, че руските жени позират с удоволствие: пред алеята с цветя в парка или пък прегърнали каменна статуя на конник, да речем.

Точно това си е представял явно Александър Донской - човекът, който откри неотдавна в руската столица частен сексмузей (http://tochkag.net). Представял си е сигурно усмихнати посетителки, които

прегръщат двуметровия фалос

пред входа на музея му.

Допреди няколко години предприемачът бе кмет на руския град Архангелск и дори искаше да се кандидатира за президентския пост. Но не успя.

Донской, който е отявлен противник на премиера Владимир Путин, бе обвинен в злоупотреба със служебно положение и вкаран в затвора с присъда от четири години. В крайна сметка излезе предсрочно - срещу обещанието, че никога повече няма да се намесва в политиката.

Така Донской пое в съвсем нова посока - днес той е собственик на най-големия в Русия музей на еротичното изкуство. Името му е “Точка Г”.

Предприемачът изглежда доволен от творението си. Входният билет струва цели 13 евро, но въпреки това в края на седмицата броят на посетителите достига до 500 души.

Сред скъпоценностите на музея са афганистански теракотен фалос от I или II век, порцеланова дама в бельо, изработена в Германия през 1930 г., или пък ритуални фалоси от Камерун. Впечатляваща е и шахматната дъска с фигури в еротични пози. Сътрудничка на музея обяснява, че този експонат е абсолютна рядкост. Имало само две такива шахматни дъски - втората била собственост на чеченския държавен глава Рамзан Кадиров.

В музейната експозиция са включени също фигури на съвкупляващи се животни и множество еротични картини. Една от тях е особено впечатляваща, защото изобразява двама от най-силните мъже в световната политика - Обама и Путин. Те са напълно голи и влизат в битка помежду си със свръхголемите си полови органи. Путин има дори два - един червен и един зелен.

“Творбата, дело на руска художничка, е всъщност много политическа. Всичко в музея има дълбоко политическо значение”, убеждава сътрудничка на музея.

В едно от помещенията се прожектират филми, които показват

колко трудно му е било на комунизма

да се справя с темата “секс”.

Кратък документален филм показва телевизионен мост между Ленинград и Бостън през 1986 г., в зората на перестройката. Американка казва пред руснаците в Ленинград: “При нас всичко в рекламата се върти около секса. Как е при вас?” На този въпрос председателката на Комитета на съветските жени отговаря така: “При нас няма секс.”

Днес в Русия сексът е дори част от предизборната кампания на премиера Путин и президента Дмитрий Медведев.

Така наречените Момичета на Медведев си събличат тениските и остават по бельо, преди да призоват настойчиво сънародниците си да преизберат сегашния президент.

В друга предизборна реклама пък цяла бригада от добре сложени девойки мият автомобили в името на Путин.
Връзка
http://newsinphoto.ru

Няма коментари: