Кои жестове са обидни по света

Идват пролетта и лятото, сезоните, които много хора свързват с почивки и екскурзии. Знаем ли обаче кои жестове могат да ни навлекат неприятности в различните страни? За да ви предпазим от конфузни ситуации, от SNews.bg сме събрали най-разпространените и интересни знаци, които масово се използват.

Знакът на мира в Англия и Австралия: знакът под формата на буквата V, който означава мир в Америка, в Англия или Австралия се приема за обиден. Хората там го възприемат все едно им показвате среден пръст.

Разперена длан в Гърция: В много страни може да се приема като поздрав или знак да се спре, но докато сте в Гърция е по-добре да си държите ръцете прибрани. Това движение се свързва още с древността, когато хората са замахвали към окованите затворници.

Палците нагоре в Тайланд: В Тайланд този знак се приема като подигравка или обида. Там вярват, че символизира как малкото дете си смучи пръста и когато го покажете на някой, е все едно да го наричате недорасъл.

Знакът все едно викаш някой във Филипините: За него дори биха ви арестували и наказанието, което може да изтърпите е счупване на пръстите. Хората свързват жеста с това как си викат кучетата в тази страна.

Да потупаш някой по главата в Шри Ланка: Будистите вярват, че това е най-свещената част от човешкото тяло и никой няма право да я докосва.

Знакът „ОК" във Франция: В много страни това може да се приема като поощрителен знак, но не и в страната на Айфеловата кула. Там го свързват с 0-та и човекът, на когото сте го показали ще помисли, че го наричате кръгла нула.

Да подадеш нещо с една ръка в Япония: Може да не сте забелязали, но японците винаги подават нещата си с две ръце. Това символизира почит и вяра в човека, на когото ги дават.

Да ядеш с лявата ръка в Малайзия: Много хора от западните страни не обръщат внимание с коя ръка ядат, но за преобладаващото мюсюлманско население по тези места е изключително важно да ядеш само с дясната.

Източник: Snews.bg

Няма коментари: