25 факти за задните части

Едва ли има по порицавана и възхвалявана част от човешкото тяло от ханша. Защо е така, едва ли някой може да каже, но това не прави знанието ни толкова непълно, както следва от следващите 25 факти за ханша:

Факт N 1.

Колкото по-окръглен ханш, толкова по-високо в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш „се е оформил" пред 3-4 млн. години, когато човекът окончателно проходил на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

Факт N 2.

Ханшът се състои от мускули и мазнини. Всяко бедро има 12 мускула и 20 връзки, а движението се осъществява от трите големи берени мускула- gluteus maximus,gluteus medius и gluteus minimus. Благодарение на това не само можем да вървим, но и да пазим равновесие.

yagod7000

Факт N 3.

С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените. Там където доминират белите влакна, хората имат склонност към напълняване, а там- където доминират червените, те се радват на стегнат и вирнат задник в младини, но за съжаление в късна възраст атрофиралите мускули го превръщат в нещо подобно на неапетитна сушена слива.

Факт N 4.

Повишеният интерес към прекраснозадните създания винаги е съществувал. Достатъчно е да видите фигурките от първобитните общества. Смята се, че мъжкият интерес към дамските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

female-figurine

Факт N 5.

През 1804 г. описателите Перон и Лесер описват племе в Южна Африка с фантастична хипертрофия на задните части- до около 2 м диаметър. И естествено- колкото по-голям бил задникът, толкова повече интерес сред мъжете от племето предизвиквал.

Факт N 6.

В Древна Гърция жените с хубав задник се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството.

Факт N 7.

Впрочем добре оформеният ханш вълнува не само мъжете, но и жените. При избора на партньор жените заявяват, че харесват силните бедра и високият ръст.

0_2f865_4c403c17_XL

Факт N 8.

В Персия имало цяло направление в изкуството, посветено на задните части. Изкусни ковачи ковали ковчежета в тази неподлежаща на объркване форма

Факт N 9.

А в Намибия им посвещавали храмове.

Факт N 10.

В Шотландия смятали, че задните части са оръжие, което праши и показва презрението към врага. Може би затова са измислили килта...

d0bfd0bed0bfd18b

Факт N 11.

В Средните Векове ханшът се смятал за място срамно и греховно. И знаете ли защо? Защото задникът бил неприлично гладък.

Факт N 12.

Въпреки това имало рицарски орден на задника и той просъществувал 150 години.

Факт N 13.

В руската баня пък задникът станал част от гадаенето. Младите неженени девойки заставали „заднешком" пред малко огледалце в банята и нареждали: „Ела мъж богати, удари по задника с лапи махнати".

Факт N 14.

На някои места има еквивалент на българския обичай Бяла ракия. Само че там карали младата невеста да седне преди сватбата върху орех. Ако го счупи- честна е.

Факт N 15.

Един от големите спорове на древността е къде свършва гърбът.

n_3944

Факт N 16.

Шамар по задника е най-популярното телесно наказание. То се родило благодарение на две верни забележи и една греша. Грешката е, че задникът се смятал за малоценно и пренебрежително място. Верните са: първо- високата чувствителност на тази зона с много нервни рецептори и второ- точната представа, че тази зона може да поеме умерена доза физическо въздействие без вредни последици за здравето.

Факт N 17.

Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва гол задник на киноекрана.

Kellerman_1916

Факт N 18.

Най-скъпият задник в света притежава Кайли Миноуг. Той е застрахован за 4.7 млрд. долара.

Факт N 19.

А най-харесвани задници имат, според проучванията, Дженифър Лопес, Джесика Алба и Бионсе. При мъжете челната тройка оформят Брад Пит, Джейсън Люис и Дейвид Бекъм.

Факт N 20.

Известният актьор Дейвид Духовни е и художник-дилетант, който рисува с помощта на задника си. Той нанася боите на „работния инструмент" и след това сяда върху платното. Парите от продадените картини дарява във фонд за защита на животните.

8008c3ffbac74d8ca25b4f3cd7ea

Факт N 22.

11% от щатските копирни машини чупят хора, които се опитват да направят копие на задника си.

Факт N 23.

Кожата на задника е толкова чувствителна, че може да улови изменение в температурата от 0.1 градус.

Факт N 24.

Линиите на кожните гънки и формата на задника са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци.

Факт N 25.

В Германия има поверие, че задникът пази от превратностите на времето. Ако при буря изложите точно него на въздействието на времето, нямало да ви удари мълния.

Музикантите пък вярват, че ако партитурата падне на земята, задължително трябва първо да седнат на нея.

utre.bg

1 коментар:

Автомонтьор каза...

Интересна статия, обаче това за копирните машини ми се струва доста нереално...