Милен Цветков, Георги Коритаров и проф. Юлиан Вучков в TV+


Изданието на „Свободна зона” по ТВ+ в четвъртък не бе за изпускане. „Титаните в журналистиката”, както нарече един от зрителите Георги Коритаров, Милен Цветков и проф. Юлиан Вучков се събраха в едно телевизионно студио и обсъдиха медиите в България и политическата ситуация.

Много силно бе засегната и темата за рейтингите както на политиците, така и на медийни лица и предавания. Вучков обяви, че рейтингите в България са тотално манипулирани и даде пример с имената на еврокомисар Кристалина Георгиева и Меглена Кунева. В този контекст той добави, че често разговаря със свои зрители и почитатели, които изразявали твърдото си несъгласие по отношение на данните, които се изнасят в медиите за популярността на някои предавания и водещи.

Разбира се, по време на дискусията в „Свободна зона”, не беше пропусната и личността на водещата Лора Крумова, която е работила и с Георги Коритаров, и с Милен Цветков, и с проф. Вучков. Шеговито проф. Вучков обяви, че дава петстаен апартамент на този, който познае кой хвали повече Лора – Коритаров или Цветков. С лъчезарния си смях и настроение Крумова се свърза със „Свободна зона” и в ефир честити новата година и на тримата. Коритаров и Цветков се зарадваха много, а проф. Вучков остана малко по-резервиран към включването на телевизионната водеща.

По време на разговора в ефира на ТВ+ мненията на Цветков и Вучков ту се срещаха, ту се пресичаха. По отношение на състоянието на медиите в България проф. Юлиан Вучков бе доста експресивен и категоричен - телевизиите са на ниско равнище, а изключенията са много малки. Той заяви, че позицията му се гради на база на мненията на хората, по-голямата част от които считали, че медиите лъжат.

„Ние тримата с вас имаме високи критерии и не можем да приемем състоянието на някои медии. Според мен, медиите не се превърнаха в четвъртата власт”, допълни Вучков.

Цветков не бе толкова краен в мнението си. Той предпочете да не обсъжда или критикува работата на колегите си. Само отбеляза, че личният му професионален опит е показал, че 2000 година е по-различна от 2011 година, което означавало, че нещата се развиват.

Директният телефон за връзка на зрители със „Свободна зона” буквално прегря. Хора от цялата страна искаха да се свържат с тримата водещи и да споделят мнението си ‘за’ и ‘със’ тях. Някои от зрителите бях по-критични, което накара и проф. Вучков да се разчувства чак дотам, че в един момент да заплаши да си тръгне от студиото. Разбира се, бързо му мина и нещатат се върнаха в обичайния си ред.

Това няма да е последната среща на тримата водещи в едно студио. В момента всеки един от тях се занимава с различни проекти и със сигурност и занапред ще имат да споделят по нещо интересно.

Източник: slusham.com

Няма коментари: