Филип Киркоров постъпва в психиатрия

Журналистът от "Известия" Михаил Марголис пише, че се е свързал по телефона с Киркоров в болничната стая и той му е казал, че заради изследванията трябва да се откаже от планираните за декември изяви. Участието му в новогодишните програми ще зависи от мнението на израелските лекари.

„Ужасна диагноза” за Филип Киркоров, тръбят руските издания . Те намекват, че той има

сериозно психическо заболяване

Вчера по обяд Филип Киркоров е напуснал израелската болница "Тел-а-Шомер", в чието психиатрично отделение бе приет. Според представител на медицинското заведение са му направени предварителни изследвания. Очаква се мегазвездата на руската музика по-късно ще постъпи на лечение там. Неговата адвокатка Татяна Акимцева заяви, че през последните дни той силно се е променил, отслабнал е, лицето му е изпито.

Това се случва след скандал на репетиция на "Златния грамофон "преди няколко дни, когато певецът

зашлеви осветителката Марина Яблокова

Причината е, че прожекторът му блестял в очите. Той изпаднал в бяс и се нахвърлил върху нея с викове: "Ще те убия". Плесницата му я съборила на земята. Той започнал да я рита в гърдите и корема и да скубе косите й, разказва адвокатът на пострадалата Сергей Жорин пред медиите.

На официалния сайт на певеца бе публикувано изявление на Киркоров, в което той признава: "За съжаление съм принуден да говоря за това, което дълго се боях да призная дори пред себе си. Вероятно съм сериозно болен. Два пъти годишно получавам тежки пристъпи, след които не помня какво съм правил и защо съм го правил. Чак сега разбирам, че трябва сериозно да се лекувам. Искам да се извиня на Марина Яблокова лично и публично."

В резултат на побоя осветителката е получила мозъчно сътресение, увреждане на шийните прешлени и множество кръвонасядания. Яблокова подала сигнал в московската полиция с молба да се възбуди криминално преследване срещу звездата. Тя отказала гражданско споразумение.

Някои подозират, че певецът разиграва номера с психиатрията, за да се спаси от съдебно преследване. Той не веднъж е имал подобни пристъпи на ярост, въпросът е дали те се дължат на "звезден каприз" или на сериозно заболяване.

Главният режисьор на "Златния грамофон" Андрей Сичев потвърждава, че Киркоров е ударил Яблокова два пъти по лицето и веднъж по крака. Той обаче отбелязва, че и двете страни се държали неадекватно. Според него Марина Яблокова е предизвикала конфликта и е превишила длъжностните си правомощия./Monitor

Няма коментари: