Камерън Диаз най-опасна за компютъра ви


Търсенето на определени знаменитости в интернет-пространството може да застрашава сигурността на вашия компютър. Звездите, чиито имена са най-опасни са Камерън Диаз, Джулия Робъртс и Джесика Бийл, според изданието АР.

Кинозвездите оглавяват списъка на най-опасните за онлайн търсене знаменитости, сочи изследване направено от производителят на защитен софтуеър - McAfee Inc.

Според криминалните лица именно тези звезди са най-подходящи за привличане на трафик, коментират специалистите от сайта за защита и затова се спекулира с техните имена.

Отварянето на съмнителни сайтове, с резултати от имената на звездите при търсене е често срещано явление от потребителите. Това води в много случаи до заразяване на компютрите с вируси.

Други по-известни звезди, чийто имена се използват за подмамване на потребители на нелегитимни и опасни сайтове са Жизел Бюндхен, Брад Пит, Адриана Лима, Никол Кидман, Том Круз, Хайди Клум и Пенелопе Круз.

От McAfee са направили изследването си през юли, използвайки технологията си за разпознаване на потенциално опасни сайтове./Теодор Минчев

utre.bg


Няма коментари: