Евгени Минчев и Сашка Васева ще водят гей парада в събота


Светският лъв Евгени Минчев и ексцентричната поп фолк жрица Сашка Васева ще уважат с присъствие и подкрепа новото издание на гей парада в София. Колоритното шествие ще се проведе тази събота (26 юни), като се очаква да събере над 700 любители на еднополовата любов, част от които ще са гости от Гърция, Франция и Румъния.

На парада се очаква и VIP гост - евродепутатът от ПЕС Майкъл Кешман, който също ще "прегърне" мотото "Обичай равенството, прегърни многообразието" (Love Equality, Embrace Diversity).

От българска страна обаче подкрепа се очаква и от други популярни имена в родния шоубизнес - сред тях са Мария Илиева, Камелия Тодорова, Любо от "Те", Нети, както и участници в сезоните на Music Idol.

Организаторите не крият, че очакват сериозни сблъсъци между скинари и неофашистки организации с отявлените привърженици на гей-обществото.

Именно поради тези опасения се очаква парадът да е строго охраняван от униформени - по неофициална информация МВР са "вдигнали на крак" поне 300 полицаи, които да бдят за опазването на реда.

Няма коментари: