Най-доброто мезе за бирата ..


Нямаше просто как да не попитаме с какво замезваш най-уникалната напитка на света. Ето ги и отговорите:

Фъстъци (с много сол)

Едва 2,1 процента от момчетата у нас предпочитат да хрупат фъстъци, докато отпиват от ледено студената животворна течност, а останалите близо 98% просто не знаят каква добра комбинация изпускат.

Наденички

Макар в братска Германия наденичките да са едно от най-предпочитаните мезета на тоновете годишно изльокана бира, то при нас само 7,6 на сто от пичОвете предпочитат да смесят пивото с наденицата.

Чипс!

Е, да, освен на сол и консерванти, чипсецът е богат и на най-опасните за човека транс мазнини, но въпреки това е едно от най-яките мезета на бира, предпочитано от приблизително 8% българи.

Само бира!

С какво върви най-много бирата? С още бира, естествено! 8,2 на сто от нашите братя по съдба и бира споделят убеждението, че най-добрият приятел на бирата е... бирата. Склонни сме да се сългасим!

Цацата!

Ето това вече си е сериозен процент! 27,4% от читателите на сайтеца са споделили единодушно, че цацата е най-якото мезенце за биричката. Имай предвид, че ако решиш да ходиш на море във Варна или околностите, трябва да си поръчаш „трицона“. Смешно е, но така казват варненци на цацата.

Пържени картофи

Със сирене, при това настъргано на ситно ренде, известни още в кръчмарските среди и просто като ПКС. Със своите почти 50 процента (46,8), пържения компир заема почетното първо място като най-доброто мезе на бирата! Ай, наздраве!

Няма коментари: