Rolling Stone с колекционерско издание

Tретият, специален колекционерски брой на Rolling Stone има две водещи теми: класация на най-добрите албуми, песни и филми за изминалото десетилетие и тайната история за разпадането на една от най-великите рокендрол групи на всички времена - The Beatles.


Родното издание на световната медия прави обобщение на 50-те най-добри албума и песни и 10-те най-добри филма на изминалото първо десетилетие от началото на 2000 г. Интересното при тази класация е, че тя не е дело единствено на редакционния екип на списанието.


Редица музиканти, продуценти, журналисти, трендсетъри и други авторитети от музикалната гилдия (от Ларс Улрих през Крис Мартин и Лил Уейн до Йоко Оно и Рик Рубин) са дали личното си мнение под формата на "изборни бюлетини", които след това са обработени от одиторската компания Ernst&Young под наблюдението на редакционния екип. Този метод на изготвяне на класацията превръща резултатите от нея в еквивалент на статистически данни.


Класацията на 30-те най-добри български албума за периода 2000-2009 г. е изготвена по същия начин, като Rolling Stone се допита до мнението на 50 от родните артисти, журналисти, издатели, композитори и специалисти от музикалната гилдия, сред които Влади Ампов-Графа, Светльо Витков, Васил Гюров, Мария Илиева, Атанас Русков, Станислава Армутлиева, Мишо Шамара, Кирил Маричков, Елена Розберг, Боби Иванчев, Стефан Вълдобрев, Илиана Бойчева, Ивaйло Кицов и т.н.


На 29 декември колекционерското издание с обем от 120 стр. ще бъде на пазара. Освен изключителният материал за Десетилетието в музиката, списанието разказва скритата история за разпадането на The Beatles. Актуалността на тази тема дори и днес прави всеки допълнителен коментар излишен.


Информация от кухнята за препирните и конфликтите в най-великата рокендрол група на всички времена. И най-вече - отговори на въпросите, които измъчваха феновете им десетилетия наред.



Освен тези два фундаментални материала, третият брой на българското издание разкрива подробности около двата безспорни филмови хита този сезон: Здрач 2: Новолуние и Аватар в интервюта с изгряващата звезда Тейлър Лотнър (Джейкъб) и култовия режисьор Джеймс Камерън.


lifestyle.bg


Няма коментари: